Білоцерківець став найкращим кухарем України

Перегляди: 102

Тарас Мойстренко виграв титул «Найкращий шеф-кухар України» у концертному холі «Фрідом» у Києві, де зібралося понад 100 кухарів з усієї України

909303_1_w_1200

Про це повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» з посиланням на «Gazeta.ua», конкурс тривав три дні й завершився 6 червня.

"Приготував філе риби з обпеченою спиртом морквою, цукіні та полуницею. Півня з пармезаном, руколою та апельсинами. Також «татарську котлету» із сирого м'яса. На солодке – білковий десерт із фруктами «Меренга», — говорить 28-річний Тарас Мойстренко.

На приготування однієї страви давали 45 хвилин. Кухар заздалегідь зробив заготовки. Судді за 100-бальною шкалою оцінювали чистоту робочого місця, організованість і смак страви.

Змагання пройшли за підтримки 28 спонсорів. Кожен із них нагородив переможця подарунком. Серед них – знижки у фірмових магазинах, парфуми, абонемент у тренажерний зал. Також переможця запросили викладати в кулінарній школі Києва.

«Я навчався у Білоцерківському аграрному університеті на економіста. Любив куховарити. Кар'єру почав у ресторані „Кабаре“ у 23 роки. За пів року переїхав у Київ працювати в ресторані „Велюр“. Там готував для міністрів, президентів та шейхів. Потім поїхав до паризької школи кухарів „Лє кордон блю“. Стажувався у ресторані „Жельєн ребошоль етуаль“, що на Єлисейських полях у Парижі. Був у Греції. Керував двома ресторанами. Придумував нові страви, але сам не готував. Наразі працюю керуючим в одному з ресторанів Литви», - говорить Тарас.

Источник mykyivregion

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code